sneglDræbersneglen er de fleste haveejeres frygt. Vil du undgå, at den lille fyr får overtaget, skal du slå til allerede nu.

At en hård vinter er lig med færre dræbersnegle til sommer, er en myte. Dræbersneglen er nemlig et utroligt hårdfør dyr, når det kommer til frost. Faktisk kan den klare, at op mod 60-70 procent af dens krop består af is.

Som haveejer behøver du derfor ikke være bekymret over den milde vinter. I stedet bør du glæde dig over, at foråret har været tørt, for tørke betyder nemlig svækket mobilitet hos de ubudne gæster. Dræbersneglene har hverken hud eller hus til at sikre dem mod vandtab og til at beskytte dem mod solens stråler. De kan altså ikke tåle at bevæge sig ud i solen, idet væsken herved fordamper fra dem. Omvendt tillader de varme temperaturer sneglen at vokse eksplosivt, hvilket betyder et større behov for mad. Din køkkenhave er dermed i større fare.

Vejret er altså ingen garanti for mængden af dræbersnegle i din have, men tager du kampen op i god tid, har du større chance for at vinde – eller i hvert fald få et markant forspring. En hunsnegl kan lægge op mod 400 æg på en sommer, så jo flere hunner du kan få ram på allerede nu, jo færre snegle vil du se resten af sommeren. Sneglene har en svaghed for søde sager. Et godt råd er derfor at grave et par spande med øl, sodavand eller lignende ned forskellige steder i din have for at tiltrække sneglene til andre steder end din køkkenhave.

Sådan bør du aflive sneglen:

Hak hovedet af
Brug en spade med skarp kant, og ram omkring åndehullet

Køl sneglen ned
Put sneglen i en pose, og køl den først ned i køleskabet i en times tid. Læg derefter sneglen i fryseren i et døgn tid.

Overhæld sneglen med kogende vand
Put sneglen i en spand, og overhæld den med kogende vand. Sørg for, at vandet dækker hele sneglen/alle sneglene

Af Rikke Baltzer Knudsen