drivhuset nuJeg har nu høstet de første mange grønsager fra drivhuset. Det blev agurkerne, som først kom over målstregen. Jeg har to slags agurker i drivhuset i år. Der er både den almene lange, og så har jeg små runde citronagurker.

Chilier i drivhuset
Mine chiliplanter er også rigtig godt i gang med at sætte frugter. De største frugter har den rigtige længde, men de er stadig umodne. Jeg har virkelig lyst til at plukke chilierne og spise dem allerede nu, og det gør jeg også. Men andre frugter lader jeg sidde, så de kan blive modne. Jeg forventer, at de er klar til at spise i løbet af juli.

Chiliplanter og bladlus  
Chiliplanterne skal man passe på i år. Årsagen skal findes i, at det virker til at blive et bladluse-år. Jeg har allerede set mange bladlus på frugttræer og utrolig mange mariehøns. Mariehøns elsker bladlus, så er der mange mariehøns, er der mange bladlus. Bladlusene har ikke bevæget sig ind i drivhuset endnu, men man skal være opmærksom. Bladlus elsker chiliplanter, og de kan tage livet af en chiliplante. Hvis chilierne får bladlus, skal de flyttes ud af drivhuset – det er derfor de skal vokse i krukker. Udenfor drivhuset sprøjtes de med en blanding af vand, sulfo og sprit. Lad blandingen sidde på i 15-20 minutter og skyl det så af med en vandslange. Dette er en effektiv måde, at bekæmpe bladlus på ligegyldig hvilken en plante de bor på.

Tomaterne vokser
I slutningen af juni var de første tomater klar til at blive høstet. Mine tomatplanter har sat tomater, men de er langt fra klar endnu. De er små og grønne, så der er stadig ventetid. Men lige pludselig eksplodere drivhuset, og så kan man høste kilovis af tomater og spise alle de chilier ens tunge kan tåle. Tomaterne skal den næste tid have rigeligt vand og i slutningen af juli regner jeg med, at skulle nippe siddeskud af. Tomaterplanter er ellers ret nemme planter, at have i drivhuset.

Drivhuset eksotiske indslag: pæremeloner
Hvert år vil jeg prøve noget nyt i min have og mit drivhus. I år er det en pæremelon. Den har sat frugt og indtil videre ligner frugterne små auberginer i formen – dog er de gule i farven. Det er ikke så mærkeligt, at de ligner auberginer, for pæremeloner er i natskygge familien ligesom f.eks. auberginer og tomater.

Jeg har endnu ikke smagt de nye eksotiske frugter, men det varer nok ikke længe nu. Jeg glæder mig til at smage en frugt, jeg aldrig har smagt før, og som jeg endda selv har dyrket. Det er en fed fornemmelse.

God fornøjelse med sommerens drivhus.

Af Eva-Andrea
madoghave.blogspot.dk